CHEMICAL PEEL | Μύθοι και αλήθειες!

Submitted by Athina

χημικο_πιλινγκ_μυθοι.png

CHEMICAL PEEL | Μεταμορφώστε το δέρμα σας!

 Tα χημικά peeling αποτελούν μια από τις αποτελεσματικότερες θεραπείες λείανσης και λεύκανσης του δέρματος με άμεσα ορατά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι παρά το πέρασμα των χρόνων παραμένουν πολύ έντονα και απαιτούν μεγάλη αποθεραπεία. Στο παρελθόν όντως τα περισσότερα χημικά peeling μέτριας έως βαθιάς κλίμακας όπως το TCA και η Φαινόλη χρησιμοποιούνταν ευρέως με ορατά αποτελέσματα μεν αλλά με έντονες παρενέργειες δε. Η απαίτηση των ασθενών για λιγότερο χρόνο αποθεραπείας, ανώδυνη και ασφαλή εφαρμογή και ταυτόχρονη φροντίδα και θρέψη του δέρματος οδήγησε στα peeling νέας γενιάς.

Η REVIDERM ακολουθώντας τις νέες τάσεις και τεχνολογίες δημιούργησε το PCA  με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων ελαχιστοποιόντας τις παρενέργειες και μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο κατέρριψε τους μύθους για τα χημικά peeling και έθεσε νέα πρώτυπα στον τομέα της ιατρικής αισθητικής.  

 

Μύθος 1: Όλα τα χημικά peeling είναι ίδια.

Τα χημικά peeling διαχωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την σύνθεση τους και το επίπεδο δράσης τους. Έχουμε τα επιφανειακά, τα μέσου βάθους και τα βαθιά peeling. Ξεκινώντας από τα οξέα φρούτων φτάνουμε στις πιο ισχυρές συνθέσεις όπως το TCA και η Φαινόλη. Οι έντονες παρενέργειες και ο μεγάλος χρόνος αποθεραπείας των παραδοσιακών χημικών peeling αποτρέπει πολλούς από την εφαρμογή τους και παρότι αποτελεσματικά με την πάροδο των χρόνων έγιναν λιγότερο δημοφιλή.

Τα τελευταία χρόνια η διαφοροποίηση των αναγκών των ασθενών σε συνδυασμό με την νέα τάση στον τομέα της ιατρικής αισθητικής και κοσμετολογίας για πιο φυσικό αποτέλεσμα και πιο ευχάριστη εμπειρία θεραπείας οδήγησε στην δημιουργία των New Generation χημικών peeling.

Η REVIDERM ακολουθώντας τις σύγχρονες εξελίξεις του τομέα και τις νέες τεχνολογίες έφερε το PCA Peel, το χημικό peeling νέας γενιάς που ελαχιστοποιεί τις ανεπιθύμητες παρενέργειες παράγωντας μέγιστα αποτελέσματα.

 

Μύθος 2: Τα χημικά peeling είναι επώδυνα

Αυτή είναι μια πραγματικότητα για τα μεσαία και βαθύτερα peeling, όσο βαθύτερα εισχωρεί το χημικό peeling στο δέρμα τόσο πιο επώδυνο είναι. Η έντονη δράση τους και η ισχυρή σύνθεση τους τραυμάτιζαν σε βάθος το δέρμα για να επιτύχουν επιθυμητά αποτελέσματα. Πλέον με τα χημικά peeling νέας γενιάς αλλάζουν τα δεδομένα δρώντας αποτελεσματικά αλλά παράλληλα ήπια στο δέρμα.

Η REVIDERM στοχεύει σε ένα όμορφο και υγιές δέρμα μέσα από μια ευχάριστη εμπειρία θεραπείας. Το PCA παράγει μέγιστο αποτέλεσμα χωρίς να προκαλεί δυσάρεστη αίσθηση στο δέρμα κατά την διάρκεια αλλά και μετά την θεραπεία.

 

Μύθος 3: Μετά το χημικό peeling το δέρμα γίνεται ερυθρό και ξεφλουδίζει

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα τα συμβατικά peeling έχουν ισχυρή δράση και ιδιαίτερα αισθητές και ορατές παρενέργειες όπως το έντονο ξελούδισμα και η ερυθρή όψη του δέρματος ακόμη και μέρες μετά την εφαρμογή. Οι σύγχρονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας είναι αποτρεπτικοί για κάτι τέτοιο διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα απουσίας από τις υποχρεώσεις αλλά και τις κοινωνικές επαφές. Μια αποθεραπεία λοιπόν, που διαρκεί ημέρες έως και εβδομάδες δεν είναι πλέον αποδεκτή από τους ασθενείς.

Η REVIDERM αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή και χάρη στην ολιστική φιλοσοφία που την διακρίνει εισήγαγε στο πρωτόκολλο θεραπείας του χημικού peeling την Post Peeling Mask. Η ειδική σύνθεση της εκμηδενίζει την ερυθρότητα ακόμη και κατά την διάρκεια της θεραπείας και μετατρέπει το έντονο ξεφλούδισμα σε μια αμυδρή αίσθηση τραβήγματος για τις πρώτες μέρες μετά την εφαρμογή. Οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα μετά την θεραπεία στις δραστηριότητες τους χωρίς καμία ορατή ένδειξη ότι προηγήθηκε κάποια αισθητική παρέμβαση, αντίθετα αποχωρούν από το ιατρείο/ινστιτούτο με ένα πιο φωτεινό και λείο δέρμα. Μάλιστα μετά το REVIDERM PCA μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, εάν το επιθυμείτε και μια mineral πούδρα χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Μύθος 5: Τα χημικά peeling δεν ενυδατώνουν το δέρμα

Ίσως ακούγεται οξύμωρο ένα χημικό peeling να παρέχει ενυδάτωση στο δέρμα και η πεποίθηση αυτή είναι απολύτως κατανοητή καθώς τα παλαιάς γενιάς peeling στόχευαν αποκλειστικά στην απολέπιση και στον τραυματισμό του δέρματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παρενέργειες της θεραπείας να είναι ιδιαίτερα έντονες.

Η REVIDERM εισήγαγε μια νέα προσέγγιση στις θεραπείες απολέπισης και πρόσθεσε στην σύνθεση του PCA το πυρρολιδινοκαρβοξυλικό οξύ το οποίο ανατρέπει τα δεδομένα των θεραπειών χημικού peeling επιτυγχάνοντας έντονη ενυδάτωση. Το δυσεύρετο, λόγω του υψηλού κόστους του, αυτό συστατικό βελτιστοποιεί τους φυσικούς παράγοντες ενυδάτωσης του ίδιου του δέρματος και σε συνεργία με την Post Peeling Mask εγγυάται ευχάριστη αίσθηση και όψη στο δέρμα κατά την διάρκεια της θεραπείας και της αποθεραπείας του PCA.

 

Μύθος 6: Τα χημικά peeling δεν συνδυάζονται με άλλες θεραπείες

Παλαιότερα τα δημοφιλή χημικά peeling λόγω του έντονου χαρακτήρα τους εφαρμόζονταν συνήθως μεμονωμένα περιορίζοντας έτσι τις επιλογές και τα αποτελέσματα.

Στο πολυλειτουργικό όμως σύστημα της REVIDERM αναζητούμε πάντα τρόπους να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα. Έτσι οι Skin Experts της REVIDERM δημιούργησαν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρωτόκολλο θεραπειών σε συνδυασμό με την μικροδερμοαπόξεση με το REVIDERM SkinPeeler. Οι δύο μέθοδοι λειτουργούν συνδυαστικά σε μια συνεδρία οδηγώντας στην κορύφωση της αποτελεσματικοτητας και στον περιορισμό των ανεπιθύμητων παρενέργειών όπως η αφυδάτωση. Η μικροδερμοαπόξεση με το REVIDERM SkinPeeler διακρίνεται για την ήπια αλλά διεξοδική απολέπιση και την έντονη ενυδάτωση του δέρματος, ιδιότητες οι οποίες συμπληρώνουν και ενισχύουν το PCA Chemical Peel.

 

Μύθος 7: Τα χημικά peeling προορίζονται μόνο για δυσλειτουργικά δέρματα

Σίγουρα το χημικό peeling είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην επίλυση και βελτίωση δυσλειτουργιών του δέρματος. Μάλιστα το REVIDERM PCA έχει ειδικά σχεδιαστεί για την θεραπεία δερμάτων με ροδόχρου νόσο, μια δυνατότητα που τα υπόλοιπα χημικά peeling δεν έχουν. Τα άτομα που απολαμβάνουν ένα υγιές δέρμα με όμορφη και νεανική όψη ανεξάρτητα από την ηλικία τους είναι όμως επίσης άριστοι υποψήφιοι για το χημικό peeling της REVIDERM. Είναι αυτονόητο ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος ή ανάγκη για πιο επεμβατικές μεθόδους απολέπισης. Παρόλα αυτά τα κανονικά δέρματα δεν παυούν να έχουν ανάγκη από τακτικό καθαρισμό, απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και φροντίδα με την διείσδυση θρεπτικών συστατικών και ενυδάτωσης. Το PCA αποτελεί ιδανική θεραπεία για δέρματα χωρίς ατέλειες καθώς παρέχει την απαραίτητη φροντίδα για την εξασφάλιση της υγείας και της όμορφης εμφάνισης μακροπρόθεσμα. 

 

Μύθος 8: Τα χημικά peeling πραγματοποιούνται αποκλειστικά κατά την χειμερινή περίοδο

Σε αντίθεση με την μικροδερμοαπόξεση με το SkinPeeler το PCA δεν εφαρμόζεται το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά συγκριτικά με άλλους τύπους χημικών peeling επεκτείνει την εφαρμογή του από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο. Το νέας γενιάς χημικό peeling χάρη στην σύνθεση του εφαρμόζεται με απόλυτη ασφάλεια την περίοδο που διανύουμε και προετοιμάζει εξαιρετικά το δέρμα για τις επερχόμενες γιορτές.

 

Για ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται η θεραπεία;

-Όλες οι περιπτώσεις θαμπού και κουρασμένου δέρματος, ανεξαρτήτως ηλικίας και δέρματος

-Φωτογήρανση

-Πανάδες, μέλασμα

-Ακμή, ουλές ακμής

-Λιπαρότητα, σμηγματόροια

-Ραγάδες

-Λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα

 

! ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν από κάθε θεραπεία REVIDERM πραγματοποιείται συμβουλευτική και διάγνωση δέρματος με διάρκεια 30'. Έτσι εξασφαλίζουμε ασφαλή διαδικασία θεραπείας και άρτιο αποτέλεσμα!

 

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας, επενδύστε στο δέρμα σας.

 

Είναι επώδυνη η θεραπεία;  

Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους σε συνδυασμό με PCA είναι μια διαδικασία ειδική και ξεχωριστή για το κάθε άτομο. Είναι απλή και σχεδόν ανώδυνη θεραπεία διάρκειας 90 λεπτών.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Η θεραπεία SkinPeeler + PCA αποτελείται από 2 εφαρμογές, στην πρώτη συνεδρία πραγματοποιούμε την μικροδερμοαπόξεση με το SkinPeeler και μετά την πάροδο 5-7 ημερών πραγματοποείται ακόμη μια μικροδερμοαπόξεση ως μεταθεραπεία. Μια μόνο συνεδρία αρκεί για άμεσα λαμπερή, λεία και ξεκούραστη επιδερμίδα. Ωστόσο, για να διατηρήσουμε την νεανικότητα του δέρματος, να δώσουμε ώθηση στο δέρμα να ανακτήσει τις δικές του φυσικές λειτουργίες, προτείνουμε να ξεκινά πρώτα ως μια θεραπεία με τουλάχιστον 6 συνεχείς συνεδρίες (μία φορά την εβδομάδα) και στη συνέχεια θα ήταν ιδανικό να πραγματοποιείται μια συνεδρία συντήρησης μια φορά τον μήνα.*

 *Για δέρματα τα οποία έχουν έντονες δυσλειτουργίες και μεγαλύτερες απαιτήσεις όπως αντιγήρανση είναι απαραίτητο να εκτιμηθεί η κατάσταση από την αισθητικό μας έτσι ώστε να επιλεγεί η ιδανική συχνότητα και το ακριβές είδος της θεραπείας.

 

Προφυλάξεις και αντενδείξεις

Μπορείτε να επιστρέψετε πρακτικά στις δραστηριότητες σας απευθείας μετά την θεραπεία. Είναι πιθανό να έχετε μια ήπια αίσθηση τραβήγματος για τις πρώτες μέρες. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό καθώς τραυματίζουμε ήπια το δέρμα ώστε να ενεργοποιήσουμε την διαδικασία επούλωσης.

Όπως με όλες τις θεραπείες που έχουν έντονα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να παίρνουμε κάποια μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες προστασίας.

Πριν από κάθε θεραπεία πραγματοποιούμε συμβουλευτική κατά την οποία κάνουμε διάγνωση δέρματος και λαμβάνουμε ιστορικό. Θα ενημερωθείτε αναλυτικά πριν και μετά την θεραπεία για τις σχετικές προφυλάξεις.

 

Κόστος θεραπείας

Κατοχυρώστε την προσφορά των 4 συνεδριών REVIDERM PCA + SkinPeeler με 120€, επιπλέον κερδίστε έκπτωση 25% σε όλα τα προϊόντα αντιγήρανσης REVIDERM  έως  31/3/20. Το σύνολο εξοφλείται σε 2 δόσεις και οι SkinExpertsπροτείνουν ιδανικά το πρόγραμμα 2+2 με συχνότητα 1 συνεδρία ανά εβδομάδα με την εξής σειρά:

  • • 1η βδομάδα PCA + SkinPeeler
  • • 2η SkinPeeler
  • • 3η PCA + SkinPeeler
  • • 4η SkinPeeler

Τα REVIDERM PCA & SkinPeeler θα τα βρείτε σε  ιατρεία πλαστικής χειρουργικής και δερματολογίας αλλά και σε εξειδικευμένα medical beauty κέντρα ανά την Ελλάδα. Αναζητήστε το πλησιέστερο στην πόλη σας!

Για ραντεβού και πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας Δευτ-Παρ. 11.00-19.00 & Σαβ. 10.00-15.00.

KATERINA KALOGIANNIDOU

MEDICAL BEAUTY & ACADEMY

Tsimiski 72, 1st Floor

Thessaloniki

2310 223 996

 

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments