Εσύ ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο αντηλιακό για σένα; Μάθε το!

Submitted by Athina

 

Ποιοί είναι οι κανόνες προστασίας για ένα όμορφο και υγιές δέρμα το καλοκαίρι;

Tο καλοκαίρι έφτασε, η θερμοκρασία αυξάνεται, ο ήλιος λάμπει και ανυπομονούμε να πάμε θάλασσα! Τι πρέπει όμως να προσέξουμε για να προστατέψουμε το δέρμα μας στην παραλία αλλά και στην πόλη;

1.Προσοχή στους δείκτες SPF και UV και IR

Ο δείκτης SPF (Sun Protection Factor) αντιπροσωπεύει τον χρόνο έκθεσης στον ήλιο χωρίς να καούμε, δηλαδή αν πολλαπλασιάσουμε τον δείκτη SPF με τον χρόνο που αντέχει το δέρμα μας στον ήλιο χωρίς προστασία προκύπτει το χρονικό διάστημα, σε λεπτά, που μπορούμε να εκτεθούμε με ασφάλεια στον ήλιο.

Ο δείκτης UV  (UltraViolet) είναι ο δείκτης της υπεριώδους ακτινοβολίας στο ύψος της επιφάνειας της θάλασσας αναλογικά με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Μετριέται καθημερινά σε μια κλίμακα από 1 ως 10 και υποδεικνύει τις ενδεχόμενες βλάβες στο δέρμα εξαιτίας της υπερέκθεσης στον ήλιο.

Ο δείκτης IR (InfraRed) είναι ο δείκτης της υπέρυθρης ακτινοβολίας, αν και στο παρελθόν η επίδραση της στο δέρμα είχε αγνοηθεί, πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν τον σημαντικό της ρόλο στις δερματικές φλεγμονές, στην φωτογήρανση αλλά και στο μελάνωμα.

Έτσι είναι σημαντικό να επιλέγουμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη SPF και προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB αλλά και από την υπέρυθρη ακτινοβολία. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.Αντηλιακό κάθε μέρα και παντού!

Μην αφήνετε το αντηλιακό μόνο για την παραλία! Όχι μόνο είναι σημαντικό να προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο καθημερινά αλλά είναι must για να αποφύγουμε την φωτογήρανση. Κάντε το συνήθεια και εφαρμόζετε το αντηλιακό σας κάθε μέρα πριν βγείτε έξω! Επιπλέον απαραίτητο είναι να μην ξεχνάμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας. Ο χρόνος ανανέωσης εξαρτάται από την διάρκεια έκθεσης μας στον ήλιο. Όταν βρισκόμαστε στην παραλία θα πρέπει να επανατοποθετούμε αντηλιακό μόλις βγούμε από την θάλασσα, εαν κάνουμε ηλιοθεραπεία ο πιο ακριβής τρόπος είναι ο υπολογισμός του χρόνου έκθεσης σύμφωνα με τον δείκτη SPF του αντηλιακού όπως περιγράφεται παραπάνω. Αν για παράδειγμα χρησιμοποιούμε ένα αντηλιακό με δείκτη SPF20 και ο χρόνος που αντέχει το δέρμα μας στον ήλιο χωρίς προστασία είναι 10' τότε ο χρόνος έκθεσης μας στον ήλιο φορώντας το συγκεκριμένο αντηλιακό θα είναι 200' (20x10).

 

 

 

 3. Γιατί είναι απαραίτητη η περιποίηση μετά τον ήλιο;

Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι τα προϊόντα περιποίησης after sun είναι μόνο για περίπτωση εγκαύματος! Σε περίπτωση υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο το δέρμα αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια εγκαύματος: ερυθρότητα, πόνο, πρήξιμο και εμφάνιση φουσκάλων. Θα χρειαστείτε πολύ περισσότερα από μια κρέμα για μετά τον ήλιο για να επανέλθει και να θεραπευθεί το δέρμα σας. Ένα καλό after sun προϊόν θα θρέψει το δέρμα, θα το ενυδατώσει βαθιά, θα δράσει ενάντια στην αφυδάτωση και επιπλέον θα συμβάλει στην μακρόπρόθεσμη υγεία του δέρματος. Η χρήση after sun προϊόντων είναι ιδιαίτερα απαραίτητο κομμάτι της φροντίδας του δέρματος κατά τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια και λειτουργεί ως "δίχτυ ασφαλείας" εαν δεν εφαρμόζετε σχολαστικά το αντηλιακό σας. Η λάθος εφαρμογή πολλές φορές προκύπτει από την έλλειψη χρόνου και έχει ως αποτέλεσμα την παράλειψη ή την τοποθέτηση ανεπαρκούς ποσότητας αντηλιακου σε κάποια σημεία του σώματος. Με την εφαρμογή after sun προϊόντων το δέρμα ενδυναμώνεται για να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες, παρέχει απαραίτητη ενυδάτωση και βοηθά στην αναγέννηση των κυτταρων.

  Aπολαύστε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι με την εγγύηση  REVIDERM!

 

 

 

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments